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アイテム
Skin Reaction Induced by Aldehydes for Food Flavoring Agents
https://hokuriku.repo.nii.ac.jp/records/541
https://hokuriku.repo.nii.ac.jp/records/5410a110864-f3fd-4373-92c7-f92d00fd2c8d
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||
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公開日 | 2018-07-26 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Skin Reaction Induced by Aldehydes for Food Flavoring Agents | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Skin Reaction Induced by Aldehydes for Food Flavoring Agents | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | aldehyde | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | allergy | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | food additive | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | flavoring agent | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | guinea pig | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | journal article | |||||
著者 |
Watanabe, Kazuhito
× Watanabe, Kazuhito× Matsuda, Midori× Furuhashi, Shizuka× Kimura, Toshiyuki× Matsunaga, Tamihide× Yamamoto , Ikuo |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Guinea pigs were sensitized intracutaneously for 7 days (0.1 ml of 1% aldehyde solution/day) with nine aldehydes (p-anisaldehyde, benzaldehyde, citral, ethylvanillin, furfural, n-octanal, l-perillaldehyde, piperonal and vanillin) which are used as the food flavoring agents. Three weeks later, each aldehyde was injected by different concentrations (0.25-1.0%). Skin reactions were observed 24 hr after the injection of the aldehydes. All aldehydes tested exhibited a positive skin reaction, indicating that these aldehydes are capable of inducing an allergic reaction. | |||||
書誌情報 |
en : Journal of Health Science 巻 47, 号 3, p. 327-329, 発行日 2001-06 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 公益社団法人日本薬学会 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1344-9702 |